Integratieve therapie Culemborg

Over Joke Andringa

Holistisch, oplossingsgericht en kind centraal

21 Juli 1966 werd ik als jongste van 4 geboren. Mijn vader werkte al in de hulpverlening (PBC) en mijn (helaas in 2016 overleden) moeder had een zangcarrière als operazangeres. Ik leef een mooie mix van deze twee.

Inmiddels heb ik heel wat persoonlijk werk en opleiding achter de rug. Dit zie ik overigens als een levenslange opdracht waar ik me graag mee bezighoudt. Elke persoon die ik tegenkom in mijn leven zie ik als een potentiële leraar (en vice versa) en dat geeft me veel ontwikkelkansen.

De holistische mensvisie is mij met de paplepel ingegoten. Alle aspecten van het mens-zijn neem ik dan ook mee in mijn aanpak als therapeut; de wijsheid van het lichaam (gezondheid en ziekte), sociale vaardigheden, talenten en capaciteiten, leefomstandigheden, de familie systeemdynamiek en het transpersoonlijke.

Ik label niet graag en breng daarom graag samen met jullie in kaart waar de (on)mogelijkheden liggen van jullie kind binnen zijn/haar sociale context. Samen scheppen we zo de voorwaarden waarbinnen jullie kind kan opbloeien. Het (ook jouw innerlijk) kind staat bij mij te allen tijde centraal.

Praktijk Fitis in Culemborg

Voor kinderen, jongeren en opvoeders

Samen weten en bereiken wij meer

De kwaliteit en impact van de band tussen ouders en kinderen heeft mij altijd geboeid. Tijdens mijn opleiding en werk als sociaal pedagogisch hulpverlener (2002) en integratieve kindertherapeut (2010) zag ik de gevolgen van verstoringen in de relatie tussen familieleden. Sinds de geboorte van onze dochter in 2003, ondervond en begreep ik de diepere betekenis van deze aanwezige verbondenheid. Ik leerde hoe verstrekkend dit fenomeen is én hoe middels familieopstellingen meer inzicht, begrip en heling ontstaat.

Na een intensieve loopbaan in dienst van instellingen, waar ik werkte met uit huis wonende kinderen met diverse psychische en fysieke beperkingen, kwam in 2008 de weg vrij voor mijn eigen praktijk. Vanaf toen bepaalde ik flexibel en afgestemd op (de hulpvraag van) kinderen en hun ouders, mijn eigen-wijze koers.

Ik zie ouders als mijn co-therapeuten en begeleid hen en hun kinderen in een passend traject naar hun persoonlijke oplossingen. Samen weten en bereiken we meer.

Toeval?

Situaties en ontmoetingen; is het toeval of valt het ons toe? Traditioneel start of eindig ik veel sessies met het trekken van een kaartje. Naar mijn mening bestaat toeval namelijk niet. We zijn allemaal leraren en leerlingen voor elkaar. Elke situatie die we tegenkomen op ons pad, heeft ons iets te vertellen of te leren, zeker wanneer het gedrag van de ander heftige emoties bij ons losmaakt.

Kijk als een jong kind, met verwondering in plaats van met een oordeel. Dan leef je vrijer en leer je meer.

Integratieve therapie Culemborg