Ouderworkshops Culemborg

Ouderworkshops
Ondersteuning bij opvoeding/begeleiding

Basisvoorwaarde voor een evenwichtig functionerend kind is écht contact tussen jou en je kind; een goede verbinding/hechting dus. Die ontstaat bij een positief wederkerig contact. Echter, door uiteenlopende omstandigheden die je vaak (nog) niet in de hand had/hebt, kan deze verbinding onder druk staan. Daarnaast begrijpen ouders en kinderen elkaars boodschap niet altijd goed. Een kind reageert hierop met (on)aangepast en soms moeilijk te hanteren gedrag. In een ouder-workshop gaan we hier met elkaar dieper op in, doen we ervaringsoefeningen en krijg je praktisch toepasbare handreikingen mee.

NB Ook zeer geschikt voor professionele en mede-opvoeders.

Ouderworkshops

Opvoeden leuker en makkelijker maken

Uitwisseling van uitdagingen in opvoeden

Stap in bij een ouderworkshop om te merken dat je er niet alleen voor staat. Ervaar hoe steunend en krachtig uitwisseling kan zijn. Doe mee als jij ook met meer positiviteit met je kinderen wilt omgaan…ook op de momenten dat je ze liefst achter het behang wilt plakken! Stop met eindeloos herhalen van ver- en geboden, vruchteloos roepen of machteloos toezien. Wat wil je werkelijk voor jezelf en jouw kind?
Zonder oordeel kijken naar jezelf en de ander. Dat is wat we gaan doen zodat jij jouw unieke oplossingen kunt vinden.

Voor élke opvoeder, niet alleen ouders

Niet alleen ouders, maar ook andere (professionele) opvoeders hebben baat bij deze workshop. Een pedagogisch medewerker hierover: “Nu ik begrijp waarom deze extreem slimme peuter zich gedraagt zoals hij doet, kan ik me beter op hem afstemmen waardoor hij veel rustiger reageert en meer om hulp komt vragen als iets niet lukt. Daardoor is zijn gedrag een stuk hanteerbaarder geworden in de groep.”

Ondersteun elkaar in het opvoeden

Ontdek dat anderen met soortgelijke problemen worstelen; we zijn niet voor niets met zovelen, laten we dan ook gebruik maken van elkaars kennis en kunde en steun ontlenen aan elkaar. Elkaar insluiten in plaats van buitensluiten, daar wordt iedereen beter van.

In de groep of liever een persoonlijk traject?

Een ouderworkshop beslaat één dagdeel en kost € 57,50 inclusief materialen, koffie/thee en lekkers. Aantal deelnemers is 6 tot maximaal 12 en vindt plaats in Culemborg.
De inzichten en handvatten uit deze workshop geven doorgaans voldoende handvatten om thuis succesvol toe te passen. Wil je toch graag wat dieper ingaan op jouw/jullie specifieke situatie? Kijk voor meer informatie voor een persoonlijk traject bij ouder-kindbegeleiding.

Neem gerust contact met mij op

Wijsheid komt niet altijd met de jaren; luister ook naar wat jouw kind te vertellen heeft!

Informeer vrijblijvend:
info@praktijkfitis.nl
06 1129 2069

Ouderworkshops Culemborg

Het is fijn te weten dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt

Samen zoeken wij naar jouw oplossing