Onlosmakelijk verbonden

Via helicopterview kijken naar jouw gezin

Ben je bereid in de spiegel te kijken die je kind jou voorhoudt?

Familieleden zijn onlosmakelijk verbonden waarbij de (onbewuste) ordening en taakverdeling uit balans kan raken.
Een (tafel)opstelling of individuele opvoedopstelling geeft inzicht, bewustwording en maakt herstel mogelijk.

Wanneer?

Familieopstelling

Soms blijft onduidelijk waar negatief ervaren gevoelens en gedrag bij jezelf of je kind vandaan komen. Het lukt je maar niet deze om te buigen en je hebt vaak ook niet helder wat jouzelf of je kind hierin nu werkelijk beweegt. Een familieopstelling kan overzicht en inzicht bieden via het geboden helicopterview en het als bijna magisch ervaren beeld op het ‘bord’.

Rol en taak in een gezin

Via familieopstellingen wordt duidelijk hoe de rol- en plaats verdeling op zielniveau is in een gezin. Regelmatig blijkt dat een kind (onbewust) de plek van een ander kind of zelfs die van een ouder heeft ingenomen. Dit gebeurt vaak wanneer je als ouder kampt met problemen of wanneer een vader/moeder fysiek afwezig is. Deze verstoorde dynamiek heeft ingrijpende gevolgen voor een kind, maar ook voor de andere gezinsleden. Dit veroorzaakt vaak ook veel conflict tussen broertjes en/of zusjes.

Systeemlast

Onwillekeurig draag je over op je kind wat jij wel en niet hebt verwerkt of wat als geheim onbesproken bleef. Deze zogenoemde ‘systeemlast’ wordt onbewust en in liefde door je kind aangenomen.
Draag jij een beschadigd innerlijk kind met je mee door ingrijpende familiegebeurtenissen of een onveilige jeugd? Dan herken je wellicht jouw kind in soortgelijke sociale situaties. Of je ziet hoe je kind hetzelfde (problematische) gedrag hanteert dat jou als kind hielp overleven. Een familieopstelling werpt hier licht op en geeft openingen naar herstel.

ouders-dienstenpage

Wanneer resultaat

Bekijk het eens anders

Een tafelopstelling of individuele opvoedopstelling duurt 1,5 tot 2 uur en kost 90,- per uur (2023). Ik adviseer je om deze 1 op 1 te doen, zodat je niet beïnvloed kunt worden door de energie van bijvoorbeeld je partner.
Een heldere vraagstelling vooraf én de mate waarin jij open staat voor verandering, beïnvloeden beide het resultaat positief.
Eén opstelling kan al ruim inzicht en verandering teweegbrengen maar ontslaat je niet van werken aan jezelf. Het is geen ’toveren’.
Herhaling van een opstelling met een nieuwe vraag kan na enige tijd helpend en wenselijk zijn.
Meer informatie/contact? Stuur me vrijblijvend je bericht