Ouder Kind sessies Culemborg

Ouder – Kind (OK) sessies

Veel ouders hebben de ervaring dat ze niet het contact hebben met hun kind dat ze zouden willen. Voorwaarde voor goed wederkerig contact is een stevige hechting en werkelijk begrip voor elkaars boodschap. Dit begint in feite al ver voor de geboorte. Door uiteenlopende omstandigheden staat deze verbinding soms onder druk. Een kind reageert hierop met opvallend en soms moeizaam te hanteren gedrag.

Door samen met je kind te komen spelen, ontrafelen we de dynamiek tussen jou en je kind en komt contactherstel op gang. Zo werken we toe naar een steviger band tussen jou en je kind.

Ouder-Kind sessies

Samen oefenen, samen leren

Wederzijds begrip

De invulling van een OK-sessie bepalen jullie meestal zelf. Bijvoorbeeld door samen een spel te spelen, te tekenen, schilderen of knutselen. Een enkele keer bedenk ik iets vooraf, afhankelijk van de situatie en jullie individuele hulpvraag en interesse. Indien gewenst, speel ik wel of niet actief mee.
Tussentijds observeer ik de verbale en non-verbale communicatie tussen jullie. Ik stel verhelderende vragen, zeg wat me opvalt en bevestig positieve communicatie. Dit leidt tot beter wederzijds begrip en daarmee tot een sterkere verbinding.
Tijdens een oudergesprek evalueren we de sessie zonder dat jullie kind daarbij aanwezig is en is er ruimte voor vragen en toelichting.

Neem gerust contact met mij op

Wijsheid komt niet altijd met de jaren; luister ook naar wat jouw kind te vertellen heeft!

Informeer vrijblijvend:
info@praktijkfitis.nl
06 1129 2069

Ouder Kind sessies in Culemborg

Geen ouder is consequent: combineer flexibiliteit met compassie

Geef jezelf en je kind de kans te vallen en weer op te staan