Ouder Kind begeleiding Culemborg

Ouder-kind begeleiding

Als ouder wil je dat je kind zich lekker voelt, fit is en in zijn/haar kracht staat. Je ziet graag dat je kind de uitdagingen van het leven nieuwsgierig en energiek aangaat. Je wilt dat het leuke vrienden heeft en met plezier naar school gaat. En natuurlijk dat je kind leuke en minder leuke gebeurtenissen en gevoelens met jou deelt zodat jullie het er samen over kunnen hebben en je hem/haar beter kunt helpen indien nodig.

Een voorwaarde voor goed wederzijds contact is een goede hechting. Deze verbinding ontstaat bij een positief wederkerig contact tussen ouder en kind. Door uiteenlopende omstandigheden staat deze verbinding soms onder druk. Een kind reageert hierop met opvallend en soms moeizaam te hanteren gedrag. Via Integratieve Kindertherapie en/of ouder-kindsessies ontrafelen we samen wat er speelt en komt herstel op gang.

Ouderbegeleiding voor jezelf en elkaar

Kinderen volgen waar ouders gaan

Het valt niet altijd mee om ouder te zijn

Wil jij meer harmonie in huis? Kinderen floreren bij ouders in hun kracht, dus laat je via jezelf op het juiste spoor zetten naar je kind.

Ouderbegeleiding bij Praktijk Fitis werpt licht op jezelf, je kind en elkaar. Ik bied jullie houvast bij voor jullie ingewikkelde opvoedsituaties en geef praktische handvatten waarmee je direct aan de slag kunt. Dusdanig, dat je vanuit inzichten in en contact met jezelf, het contact met je kind kunt verstevigen en waar nodig herstellen.

Betekenis geven aan gedrag

Door gedragingen van je kind te interpreteren, vertaal ik en geef betekenis aan dit gedrag. Vervolgens gaan we dieper in op de interactie tussen jou en je kind en kijken we waar je kind jou spiegelt. Een zoektocht naar wat maakt dat elk gezinslid doet wat hij of zij doet.

Lichamelijke klachten als informatiebron

Lichamelijke klachten vertellen ons iets over ons lichaam, maar ook waar een disbalans zit in ons denken en doen. Daarnaast geeft ons lichaam ons signalen of en in hoeverre je trouw bent aan jezelf (of jouw ‘hoger Zelf’). Via ziekte kan inzicht en bewustwording van patronen en onderliggende beweegredenen voor gedrag helder worden. Zodra dat duidelijk is, komt de weg vrij voor verandering en vaak, in zekere mate, ook heling.

Alles op zijn tijd; nu?

Schuld, schaamte of een bepaald idee over ‘goed ouderschap’ zijn vaak redenen om geen deskundige hulp in te schakelen. Of de overtuiging dat je het als ouders allemaal zelf moet kunnen. Dit maakt dat gezinnen soms jarenlang met problemen worstelen met of rond de kinderen. Maar, voor alles is een tijd en plaats. Dus, als jij dit met interesse leest, dan is die tijd wellicht nu rijp.

Her-verbinden met elkaar

Resultaat van een traject meten we af aan het verdwijnen of afnemen van de aanmeldingsklacht waarbij jullie als ouders de handvatten hebben om verder te kunnen zonder mijn begeleiding. Meestal betekent dit, dat jullie kind en/of jullie weer her-verbinden met jezelf, je persoonlijke kwaliteiten, talenten en vooral met elkaar.

Voor een dieper inzicht in jezelf en je gezin (van herkomst) beveel ik van harte een tafel- of opvoedopstelling aan naast de geplande evaluaties.
Losse opvoedconsulten of systemische consulten zijn voor jou als ouder, zonder een traject voor jullie kind, eveneens mogelijk.

Ouder Kind begeleiding Culemborg

Neem gerust contact met mij op

Wijsheid komt niet altijd met de jaren; luister ook naar wat jouw kind te vertellen heeft!

Informeer vrijblijvend:
info@praktijkfitis.nl
06 1129 2069

Kinderen leren niet van succes.
Mislukking is een betere leermeester.

Geef jij je kind de ruimte om hiermee te experimenteren?