Kindertherapie Culemborg

Kindertherapie

Kindertherapie is een laagdrempelige en relatief kortdurende vorm van psychotherapie, speciaal ontwikkeld voor kinderen en jeugdigen.

Uitgangspunt voor de kindertherapeut is dat een kind (onbewust) weet welke oplossingen er voor de klacht zijn. Samen met de therapeut onderzoekt het zijn/haar hulpbronnen en vindt het eigen oplossingen. Waar het uiteindelijk in de therapie om gaat is dat een kind zich weer vrij kan ontwikkelen.

Ouders worden actief bij de therapie betrokken. De therapeut ondersteunt hen met concrete tips en adviezen om hun kind te begeleiden.

Integratieve Kindertherapie

Als je wilt dat je kind weer gaat stralen!

Een kind dat lekker in zijn vel zit

Integratieve Kindertherapie is zinvol wanneer je graag wilt dat je zoon/dochter weer zichzelf wordt; een vrij en blij kind. Wanneer je wilt dat je kind goed gaat eten, slapen, weer zindelijk wordt of vrienden gaat maken. Of als er veel conflict is tussen jou en je kind of tussen de kinderen onderling. Of als het op school niet goed gaat. Veel kinderen onderpresteren en gedragen zich aangepast of juist onhoudbaar in de klas doordat ze een andere benaderingswijze nodig hebben vanwege hun hoogbegaafdheid.
Kortom, als je wilt dat je kind weer lekker in zijn vel komt om zich optimaal te kunnen ontwikkelen, neem dan contact met me op.

Lichamelijke gezondheid

Integratieve Kindertherapie kan effectief werken bij lichamelijke klachten die door artsen niet kunnen worden verklaard of behandeld omdat er geen lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden (psychosomatiek).

Life-events

Integratieve Kindertherapie helpt kinderen om te gaan met heftige life-events zoals; het hervinden van je plek bij gezinsuitbreiding, echtscheiding of in een nieuw samengesteld gezin. Maar ook bij verlies, geweld, verhuizing, adoptie of andere ingrijpende gebeurtenissen.

Oorzaak onbekend?

Soms is er geen aanwijsbare reden waarom je kind niet vrolijk en vrijuit door het leven gaat. In dat geval kan het zo zijn dat jij of je partner onverwerkt verdriet of trauma met je meedraagt, al dan niet bewust. Dit pikt je kind onbewust op om er vervolgens naar te gaan leven. In dat geval is het belangrijk voor jou om hier meer bewustzijn op te ontwikkelen. Dat kan bij mij onder meer via systemische consulten met behulp van familieopstellingen.

Neem gerust contact met mij op

Wijsheid komt niet altijd met de jaren; luister ook naar wat jouw kind te vertellen heeft!

Informeer vrijblijvend:
info@praktijkfitis.nl
06 1129 2069

Oplossingsgerichte en kortdurende therapie

Geniet jullie kind integratieve kindertherapie, dan is ouderbegeleiding daar onlosmakelijk onderdeel van door middel van een intake en tussentijdse oudergesprekken en vaak met individuele coaching.

Kinderen hebben gemiddeld genoeg aan maximaal 15 kindsessies, afhankelijk van de stappen die jullie maken. Met een intensieve samenwerking is de kans op sneller herstel van het evenwicht in jullie kind en gezin groter.

Ik vind het lastig om over dingen te praten die dwars zitten.
Hoe los ik dat op?

Samen zoeken wij naar jouw oplossing