Integratieve Kindertherapie

Als je wilt dat je kind weer gaat stralen

Ik vind het lastig om over dingen te praten die me dwars zitten.
Hoe los ik dat op?

Elk kind weet het, kan het en doet het. Ik begeleid jullie graag om weer in je kracht te gaan staan; dat is de uitdaging.

Wanneer?

Kindertherapie

Integratieve Kindertherapie is zinvol wanneer je graag wilt dat je zoon/dochter weer zichzelf wordt; een vrij en blij kind. Wanneer je wilt dat je kind goed gaat eten, slapen, weer zindelijk wordt en een fijne vriendenkring opbouwt. Of als je wilt dat het op school weer goed gaat, het liefdevol met zichzelf en de omgeving omgaat. Kortom, als je wilt dat je kind weer lekker in zijn vel komt om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Lichamelijke gezondheid

Integratieve Kindertherapie werkt daarnaast effectief bij diverse lichamelijke klachten die door artsen niet kunnen worden verklaard of behandeld omdat er geen lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden (psychosomatiek).

Life-events

Integratieve Kindertherapie helpt kinderen om te gaan met heftige life-events zoals; het hervinden van je plek bij gezinsuitbreiding, een echtscheiding of binnen een samengesteld gezin. Maar ook bij verlies, geweld, verhuizing, adoptie of andere ingrijpende gebeurtenissen.

Oorzaak onbekend?

Soms is er geen aanwijsbare reden waarom een kind niet vrolijk en vrijuit door het leven gaat. In dat geval kan het zo zijn dat een ouder onverwerkt verdriet of trauma met zich meedraagt. Dit pikt een kind onbewust op om er vervolgens naar te gaan leven. In dat geval is het belangrijk voor de ouder in kwestie om hier meer bewustzijn op te ontwikkelen.

Wanneer resultaat

Oplossingsgericht en kortdurend

Integratieve Kindertherapie is oplossingsgericht en kortdurend; gemiddeld acht kindsessies plus een intake, een tussentijds en een afsluitend oudergesprek. let op: de duur van de behandeling is mede afhankelijk van de interpersoonlijke en externe omstandigheden.
Mijn uurtarief is € 85,- (incl. BTW). De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel hiervan uit de aanvullende verzekering onder ‘alternatieve gezondheidszorg’.

BewarenBewaren

BewarenBewaren