Inloopochtend en Ouder Ontmoetingsavond ‘Gaaf Bolderbuurten’ voor ouders en jonge hoogbegaafde kinderen

Uitwisselen, leren van en vooral plezier hebben met elkaar

Kom ook naar de gratis OUDERS ONTMOETINGSAVOND voor ouders met een (vermoedelijk) hoogbegaafde peuter/kleuter én de zondag daarna naar Gaaf Bolderbuurten in Buurtcentrum Bolderburen, Culemborg.

Aanleiding voor deze Ontmoetingsavond is dat ik als kindertherapeut een grote behoefte opmerk aan contact en uitwisseling met ontwikkelingsgelijken bij zowel ouders als jonge kinderen met hoogbegaafdheid. Er blijken nog weinig activiteiten te worden georganiseerd voor deze doelgroep jonger dan 7 jaar die ouders nu al vaak voor pittige uitdagingen stelt.

Hoewel elk mens een geheel eigen persoonlijkheid heeft, zijn er veel overeenkomsten waar de meeste hoogbegaafde kinderen (én jullie) mee te maken kunnen hebben:

  • Kinderen met hoogbegaafdheid ervaren het leven zeer intens en reageren ook met intense emoties. Dat is dus heel gewoon.
  • Ze hebben een grote leerhonger, ontwikkelen zich in veel opzichten vlot en kant en klaar spelmateriaal verveelt dus ook al snel.
  • Ze hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en stellen veel vragen, ook over onverwacht ingewikkelde onderwerpen.
  • Ze raken vaak gefrustreerd door onbegrip wanneer een speelmaatje hun (vaak tot in de puntjes uitgedachte) spel niet kan/wil volgen waarna je kind ontploft.
  • Ze ervaren toenemende frustratie, gaan onderpresteren en/of ‘verdwijnen’ in aanpassing op school omdat ze jullie kind daar nog niet bieden wat het nodig heeft. Gevolg: woede-uitbarstingen thuis en een verbaasde leerkracht die op school niks merkt aan je kind.

En dit is nog maar een topje van de lijst met uitdagingen waar jullie als ouders voor staan. Genoeg gespreksstof dus voor een feest van herkenning, onderlinge uitwisseling van tips en trucs en vrijblijvend, ontspannen plezier hebben met elkaar.

De ouder-ontmoeting en aftrap van Gaaf Bolderbuurten vindt plaats op:
Datum  : donderdag 12 december 2019
Tijd       : 19.30 – 21.30 uur
Locatie : Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1b te Culemborg

Naast mijn motivatie, die ik op deze avond zal delen, hebben jullie invloed op vorm en inhoud van Gaaf Bolderbuurten tijdens deze avond zodat we samen optimaal aan jullie wensen en die van de kinderen tegemoet kunnen komen.

Noteer dus ook direct zondag 15 december van 9-11 uur. Op die ochtend zijn jullie SAMEN met de kinderen WELKOM bij Gaaf Bolderbuurten.

Dit is een extra kans om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en nieuwe waardevolle vriendschappen op te doen. Trek je kinderen wel laarzen en kleding aan die vies mag worden, want er is genoeg buitenspeelruimte. En neem wat losse munten mee voor drinken (€ 0,50 per koffie/thee/limonade).

Voor meer informatie; mail of bel me op 06-112.920.69

We zien uit naar jullie komst!
Warme groet, Joke


Abonneer nu op de nieuwsbrief