Open Inloop voor ouders met hoogbegaafde (jonge) kinderen

Uitwisseling, herkenning en speelplezier tijdens
‘Gaaf Bolderbuurten’

De ontmoetingsavond voor ouders met (vermoedelijk) hoogbegaafde peuters/kleuters én de aftrap van Gaaf Bolderbuurten zijn een feit. Een aantal ouders en kinderen hebben elkaar inmiddels ontmoet, met en naast elkaar gespeeld, getekend, gepuzzeld en informatie uitgewisseld.

Naast het feit dat deze kinderen vaak enorm creatief, verrassend slim, geïnteresseerd, sociaal begaafd, talentvol, energiek, in veel opzichten wakker en vol humor kunnen zijn, kent het ouderschap van jonge hoogbegaafde kinderen ook een aantal pittige uitdagingen. Dit geldt zowel voor jou als ouder alsook voor je kind(eren). Het geeft al verlichting om te zien dat je niet de enige bent die zoekt en/of worstelt met bijvoorbeeld het temperamentvolle gedrag van je kind. Het is voor jou als ouder van meerwaarde, maar voor jullie zoon of dochter zelfs een must om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten.

Hoewel elk mens een geheel eigen persoonlijkheid heeft, zijn er veel overeenkomsten waar de meeste hoogbegaafde kinderen (én jullie) mee te maken kunnen hebben. Kinderen met hoogbegaafdheid….

  • ervaren het leven zeer intens en reageren met intense emoties;
  • …hebben een grote leerhonger, ontwikkelen zich in veel opzichten snel tot zeer snel en kant en klaar spelmateriaal verveelt rap;
  • …hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en stellen veel vragen, ook over onverwacht ingewikkelde onderwerpen;
  • …zijn zeer gevoelig voor overprikkeling;
  • …raken vaak gefrustreerd wanneer iets niet direct lukt of door onbegrip wanneer een speelmaatje hun (vaak tot in detail uitgedachte) spel niet kan/wil volgen waarop jouw kind kan ‘ontploffen’;
  • …ervaren toenemende frustratie, gaan onderpresteren en/of ‘verdwijnen’ in aanpassing op school/opvang omdat ze jullie kind daar nog niet bieden wat het nodig heeft. Gevolg: woede-uitbarstingen thuis en een verbaasde leerkracht/begeleider die niks merkte aan je kind.

En dit is nog maar een deel van de uitdagingen waar jullie als ouders voor staan. Genoeg gespreksstof dus voor een feest van herkenning, onderlinge uitwisseling van tips en trucs en vrijblijvend, ontspannen Zijn met elkaar.

Praktijk Fitis organiseert Gaaf Bolderbuurten nog 3 keer bij wijze van proef tijdens de vaste inloop van het Buurtcentrum. Blijkt de behoefte groot genoeg, dan volgen er meer data.

Kom ook Gaaf Bolderbuurten op:
>> zondagmiddag 19 januari, 16 februari en 15 maart
>> tussen 14.00 – 16.30 uur
>> Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1b te Culemborg

En/of kom met je kind(eren) naar het Oudercafé:
>> elke 1e donderdag van de maand
>> tussen 10.00 – 12.00 uur
>> Buurtcentrum Bolderburen, Prijsseweg 1b te Culemborg

Een extra kans om ontwikkelingsgelijken te ontmoeten en wie weet, nieuwe waardevolle vriendschappen op te doen. Trek je kinderen laarzen en kleding aan die vies mag worden, want er is genoeg buitenspeelruimte. En, neem wat losse munten mee voor drinken (€ 1,- per 2 kopjes koffie, thee of limonade).

Voor meer informatie, mail of bel: 06-112.920.69

Graag tot ziens!
Warme groet, Joke


Abonneer nu op de nieuwsbrief